Επιλογή Γλώσσας

Ανοικτή Επιστολή προς τους γονείς

Αγαπητοί γονείς,

Ελπίζω το μήνυμα αυτό να σας βρίσκει υγιείς και ψυχικά δυνατούς… Η αλήθεια είναι ότι ζούμε δύσκολες στιγμές και βιώνουμε πρωτόγνωρες εμπειρίες μέσα σε μια καθημερινότητα όπου δοκιμάζεται η υπομονή μας, η ψυχραιμία μας, η αγωνιστικότητά μας, η αγάπη μας… Μέσα σε αυτή την κατάσταση ένιωσα την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας εκφράσω τον προβληματισμό μου. Φοβάμαι ότι η εκπαιδευτική διαδικασία δε θα ολοκληρωθεί μετά το Πάσχα, τουλάχιστον για την Α και Β λυκείου. Είναι αμφίβολο δηλαδή κατά πόσον θα μας δοθεί η ευκαιρία να βρεθούμε στην τάξη και να προχωρήσουμε στη διδακτέα ύλη. Με αυτά τα δεδομένα, κρίνω πως είναι πολύ σημαντικό να μείνουν οι μαθητές συνδεδεμένοι με το σχολείο, με μια κοινότητα στην οποία ανήκουν οργανικά. Ένας τρόπος να το πετύχουμε αυτό είναι αξιοποιώντας την εξ αποστάσεως διδασκαλία κάποιων μαθημάτων, είτε αυτή πραγματοποιείται με τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση (WebEx) είτε με την ασύγχρονη (αποστολή υλικού και εργασιών από τον καθηγητή και στη συνέχεια διόρθωση αυτών).

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας προσπαθούν να ανταποκριθούν σε αυτές τις διαδικασίες, ανάλογα με την τεχνική υποστήριξη που διαθέτει ο καθένας καθώς και την ειδικότητα αφού, όπως είναι εύλογο, δεν προσφέρονται όλα τα μαθήματα για διαδικτυακή διδασκαλία… Καλό θα ήταν να ενθαρρύνετε και εσείς τους μαθητές στην παρακολούθηση των μαθημάτων, με όποιο τρόπο και αν γίνονται. Ξέρουμε ότι η ψηφιακή τάξη δε μπορεί να αντικαταστήσει την αληθινή.  Στην παρούσα κατάσταση όμως, ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να παραμείνουν τα παιδιά μας σε στενή σχέση με το σχολείο και την εκπαιδευτική διαδικασία.

Σύμφωνα με την σύσταση του Υπουργείου Παιδείας μπορούμε πλέον να προχωρήσουμε στην ύλη, αν και είμαστε υποχρεωμένοι να επαναλάβουμε τη διδασκαλία στην τάξη εφόσον ανοίξουν τα σχολεία. Αναγκαστικά όμως η διδασκαλία αυτή θα γίνει αρκετά συμπυκνωμένα… Σε κάθε περίπτωση πάντως οι μαθητές και οι μαθήτριές μας θα έχουν όφελος από την παρακολούθηση των μαθημάτων ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν καλύτερα την επόμενη χρονιά στις υποχρεώσεις τους (Α και Β λυκείου).

Παρακαλούμε επίσης οι μαθητές να μπαίνουν στο site του σχολείου για να παρακολουθούν το πρόγραμμα των μαθημάτων μετά το Πάσχα. Ακόμη, στο site αναρτώνται και χρήσιμες ενημερώσεις.

Εύχομαι να βρεθούμε σύντομα και πάλι μαζί… Σας ευχαριστώ πολύ. Καλή Ανάσταση, με Υγεία και Αγάπη!

Με εκτίμηση,

Τερέζα Ροζάκη, Διευθύντρια